Monsterakademin – Martin Widmark

Nelly åker på middag hos sin märkliga släkting Hannibal med sin familj. Hon lämnar den dödligt tråkiga middagen med de vuxna med konstiga fladdermusbroscher och beger sig på upptäcksfärd bara för att hitta sin livs överraskning på vinden. Ska Nelly klara det uppdrag som hon åläggs och få sitt livs mest spännande uppdrag?

Spännande, dramatisk och rolig läsning. Nelly är en uppfriskande vanlig, smart och modig tjej som löser svåra och läskiga uppdrag med en stor portion avväpnande humor. Boken innehåller lagom spännande och läskiga scener, tillräckligt för att de ska kittla till i magen på små läsare men inte så mycket att de inte vågar släcka lampan på kvällen! Boken har lagom långa kapitel, stor text men innehåller ganska komplicerade ord för nybörjarläsaren!

Illustrationerna av Chritisna Alvnér är fyllda med humor och nyanserar texten väl. Jag tycker särskilt mycket om vänskapen mellan Nelly och hennes hund London och att Nelly får vara en helt vanlig tjej – även om hon besitter ganska ovanliga kvaliteter!

Böckerna om Nelly Rapp ingår i en serie, där första boken är Monsterakademien, de läses med fördel i ordning, men det är möjligt att ta till sig det viktigaste i boken utan att ha läst föregående böcker.

Monsterakademin och böckerna om Nelly Rapp ges ut av BonnierCarlsen och hittas bl.a på Adlibris eller Bokus, eller så gör du som vi gjorde och tittar på närmaste bibliotek!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s