Rea på barnböcker – att motivera masskonsumtion…

Adlibris har just nu rea på utvalda barnböcker. Jag börjar ladda inför julen och i min varukorg slank;

Min första världsatlas – Deborah Chancellor

Följ med pingvinen på en spännande resa runt hela jorden! Denna vackert illustrerade världsatlas är fullspäckad med färggranna kartor som tar dig
med till världens alla länder och visar dig några av de fascinerande saker som finns att se där.

 

 

 

 

Björn flyttar till Kina – Helle Grønhøj

Björn ska flytta till Kina!

Björns pappa har fått jobb i Kina och därför ska hela familjen flytta. Björn ska gå på en internationell skola. Det är spännande att berätta om Kina för de andra barnen på förskolan och lära dem att säga My name is Björn. I Kina är det inte som i Sverige och Björn förstår inte vad de säger. Björn saknar Sverige och sin kompis Mickel. Men till slut hittar Björn en ny kompis på den internationella skolan …

En charmig bok om att flytta till ett annat land. Längst bak i boken hittar du goda råd till föräldrar om hur man förbereder sitt barn på allt som följer med en utstationering i ett främmande land.

 

Vid arken klockan åtta – Ulrich Hub

När man frågar pingvinerna vem Gud är, vet de aldrig riktigt vad de ska svara. Antagligen är han stor och mäktig. Men han är osynlig. Kan man då vara säker på att han verkligen finns.

Samtidigt som tre pingviner nästan börjar slåss om frågan börjar det att regna kraftigt – syndafloden. Som tur är har duvan gett dem biljetter till Noas Ark. Men det är bara sett problem. De fick bara två biljetter …

 

 

 

 

Molnjägarna – Steven Hunt, David Richardson

Då slog det Alice hur förfärligt Bankerns brott var: Han hade stulit allas fantasi! Stulit den så att det skulle bli lättare att kontrollera dem och hålla dem som slavar. Hon tänkte på sin mamma och sin stackars nedbrutna pappa och till och med på Thomas … Plötsligt var allt tydligt.

I det gråa Bankerstad har alla fantasifulla barn fångats och spärrats in. Men den unga Alice gör uppror. Jagad av den otäcka Fångaren flyr hon med sin bror Thomas och pojken Spinner i en luftballong.

Ballongen för dem ut på andra sidan molnen och in i ett annat land. Här börjar Alice sin jakt på fantasin, men den förfärliga Fångaren är hack i häl på dem och är beredd att göra allt för att hitta Alice …

Gänget i Lönnstugan och det farliga odjuret – Riikka Jäntti

Ekorren Flisa och igelkotten Hampus inviger ett högkvarter i tornrummet i Lönnstugan. De har nästan inte tid att vara där eftersom storebror hela tiden kör med dem. Rönnbären ska plockas och likaså svamparna. Musen Iris hjälper till när hon inte övar på en teaterpjäs.

Plötsligt ser man spår av ett odjur i snön i skogen. Vad är det för en varelse och vem törs fånga det? Det blir ett äventyr utan dess like och boken är full av spänning och humor för de små läsarna.

Historiens hjältar har redan varit på äventyr i boken Riddarna av Sotgömman och Månrået, men man kan läsa den här boken som en självständig berättelse. Riikka Jäntti har både skrivit och illustrerat den här vackra berättelsen.

 

 

Riddarna av sotgömman och månrået – Riikka Jäntti

Ekorren Flisa och igelkotten Hampus ska renovera köket i Lönnstugan. De anställer musen Iris som hjälper dem med köksrenoveringen.

När de städar upp efter renoveringen hittar de en konstig karta i bakugnen. När det visar sig att det längst bak i ugnen finns en hemlig grotta verkar det vara så många ugglor i mossen att det är på tiden att bilda Riddarnas hemliga klubb.

Det verkar som om kartan och den hemliga grottan har något med Råttgården att göra, det ryktas om att det bor ett farligt odjur där. Men vad har Flisas storebror med mysteriet att göra? Det väntar vännerna ett riktigt äventyr med lagom fart, spänning och humor för de små läsarna.

Riikka Jäntti har inte bara skrivit berättelsen om Flisa och Hampus, hon har också illustrerat den på ett sätt så att läsaren rivs med i handlingen

 

 

Robin och Piraterna – Ermanno Libenzi

En bläckfisk som vaktar en skatt, ett spökskepp, en ö full med pirater. Robin befinner sig mitt i ett fantastiskt och främmande äventyr. Till för inte så länge sedan bodde han i lugn och ro hos sin morfar i en fyr vid havet. Men nu hjälper han Moby Dick att gömma sig och blir piratlärling hos kapten Krok. Och sist men inte minst får Robin hjälp av en galen uppfinnare med att komma hem på ett otraditionellt sätt …

 

 

 

Karusellen – Timo Parvella

Karusellen snurrade inte. Tiden stod stilla. De små unnerna satt rakryggade och orörliga på ryggarna på sina riddjur. De väntade på att musiken äntligen skulle sätta igång. På snurrandet och på det roliga. Den allra minsta unnen, vars namn var Kastrull, fick aldrig plats på karusellen. Den satt bredvid och väntade och suckade. Om tiden ändå ville gå fortare. Om den lilla unnen ändå vore så stor att den också skulle få åka karusell.

Ett barns tid är i de vuxnas händer och den lilla unnen Kastrull har lärt sig att man inte ska spilla de vuxnas tid

 

 

 

Hurra för kartongstaden – Walok

I Kartongstaden händer det alltid något. Farbror Viggo bygger en månraket och Bertil och Julle hjälper till. Faster Tut kan inte följa med på resan eftersom hon ska hänga tvätt. En dag kommer kungen på besök i staden. Och en annan dag beger sig familjen Kartongsson ut på skattjakt i sin ubåt. Ja, det händer alltid något i Kartongstaden.

I Kartongstaden händer det grejer, spännande saker för killar och tjejer. Varje dag ska vara en fest. Då har folket det bäst. Tycker du att detta är kloka ord? Öppna boken och hoppa ombord.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s