Tanarog Yxkämpen – Niklas Krog

I ett stort berg ovanför skogen bor dvärgarna. Här har de byggt sina stora salar och grävt djupa gångar som skydd mot drakarna som flyger utanför berget, men det är inte helt säkert i berget heller. För länge sedan grävde dvärgarna för djupt och släppte då fri Besten vid bergets rötter, en uråldrig ond varelse. Under den tredje kampen mot Besten föds en dvärg som får namnet Tanarog, som betyder kampfödd.

Tanarog är inte som de andra dvärgarna – han tycker inte om att slåss eller hänga utanför smedjan, utan det han drömmer om är att få se världen utanför berget. Följ med på ett hisnande äventyr i en magisk värld och lär känna draken Is, det talande trädet Bladhus och besten vid bergets rötter!

Tanarog Yxkämpen är skriven av Niklas Krog som har skrivit flera fantasyböcker och historiska berättelser för barn och ungdom på svenska. Tanarog Yxkämpen är en bok välanpassad för läsare som just knäckt läskoden. Med stor stil, enkelt språk, korta kapitel, vackra illustrationer med fornnordisk inspiration och spännande berättelser om drakar och tappra strider är det en given bladvändare!

Boken är slut hos förlaget men går att hitta på de flesta bibliotek för hemlån, se även Legenden om Tann!  Tanarog Yxkämpen är en förträfflig introduktion till Fantasy för de yngre barnen som är för unga för klassisk Fantasy och boken har tydlig Tolkien inspiration; här återfinns de talande träden, drakarna, dvärgar med yxor som byggt för djupa gångar i berget och frigjort den hemska balrogen för att nämna några av likheterna.

Boken är utgiven av Rabén&Sjögren

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s